Newsflash

Auto Spare Parts - Авточасти онлайн.

http://auto.gigamarketbg.eu

 
powered_by.png, 1 kB

Home arrow Статии arrow Здраве arrow Не пуша вече
Не пуша вече Печат Е-мейл
Оценка: / 4
СлабОтличен 
Автор Admin 1001tours   

Не пуша вече

Писано е много за пушенето.Вредно е, не е вредно и много такива. Не искам да пиша за поредната теория около цигарите, искам да ви разкажа как отказах цигарите..
Пуших в продължение на 6 год по 2 кутии на ден, а съм на 22г.
 Когато ме питаха защо съм пропушила казвах, че заради приятели. Когато ме питаха защо не ги откажа, отговарях “Харесва ми” “Навик!”  “Ще напълнея!”  всичко това ви звучи познато нали?
Пушенете вече не е табу.
Истаната е друга ,страх ни е! Да страх, че няма да можеш без цигара! Невярвам да има човек на който да му е приятно, че се задушава, че целия мирише,че харчи толкова пари и т.н. неискам да обидя никой аз бях точно такава. Мислех , че цял живот ще пуша, просто бях попаднала в омагьосания кръг на пушача.
Но стига философстване ето какво се случи. Един ден на работа подметнах че ще е хубаво да не пуша, за да не харча толкова пари, една колежка ме чу и ми каза че има книга с която  мога да ги откажа, но е на руски. Разрових се и открих, че я има преведена на български, реших да си я взема макар да невярвах че една книга ще ми откаже от цигарите, нямаше  какво да загубя, ако не ми помогне просто ще съм прочела още една книга (а много обичам да чета книги). В началото ми се стори банална, защото очаквах да има някакви гадости от рода какво причиняват цигарите, представете си изнената ми като не открих такова нещо.Четях и пушех и продължавах да не вярвам ,че ще помогне. Една сутрин станах, направих си кафе и посегнах към кутията с цигари, имах само три, раздразних се че трябва да изляза да си взема, по-късно. Седнах с кафето и взех книгата (обичам да чета сутрин) оставаха ми няколко страници и реших да я приключа.На последната страница запалих последната си цигара, като я довършвах, реших че е крайно време да преборя страха си и направих това което пишеше в книгата, загасих цигарата и си казах че е последната в живота ми. Станах усмихната от масата  и не излезнах да си купя цигари. Представете си изненадата ми когато след няколко часа още не ми се пушеше нито на следващия ден. Чуствах се свободна, но няма да ви лъжа имах няколко момента когато имах желание да запаля,но тогава в главата ми изкачаха думи от книгата и ми минаваше. Знам че звучи страно, но аз отказах цигарите с помоща на една книгата “Не пуша вече” на Алън Кар, която не е направила чудо просто ми показа колко  е лесно да се отървеш от цигарите завинаги. Вече 6 месеца непуша, не напълнях, не съм нервна, а най- хубавото е че вече и през ум не ми минава да запаля цигара. Не искам да правя някаква реклама на тази книга, но е факт помогна на мен, с нея ги отказа и приятеля ми и  една позната.
Всичко тава го написах не за да се похваля, а ви кажа на всички пушачи, които искате да откажете от пушенето, но ви е страх.
Лесно е да откажеш цигарите!
   
Автор: Диана Топалова

 

 
< Предишна   Следваща >
eXTReMe Tracker